Vårtankar

I Tumstocken blommar sedan en tid tillbaka både snödroppar och krokus.

Jag var ute på landet och fortsatte trädgårdsarbetet. Snön hade i stort sett smält sedan förra veckan. Det var tämligen blåsigt med vind från sjön.  I backar och  diken skönjdes blåsippsbladen. Kanske är det lite sent i år så att blomningen blir först i maj.  I trädgården stod lavendeln grön. Det gjorde även timjan och salvia.
Åbrodden hade dragit iväg och tillsammans med resten av måbärshäcken fick den en genomgång med sekatör och häcksax. Det fick  även knän och  rygg. Den senare varnade om möjligheter till ett kommande ryggskott. Man är otränad efter en lång mörk höst och vinter med pappersarbete, protokoll, information. Allt  det som hör till föreningslivets plikter.
Kanske skulle man tagit lite mer allvarligt på de gamla ryggproblemen och gjort som Sven Lindqvist och kört lite bänkpress och annat. Ryggrad behöver man för att inte fladdra för mycket i vinden när det blåser.

I  kvarteret Tumstocken har det sopats och gjorts fint helt i enlighet med den goda service Svenska Bostäder bestått oss med genom åren. En hel del av det som hyresgästerna genom samråd framfört till värden har redan  verkställts. Det visar att boinflytandeavtalet, rätt hanterat, fungerar bra.

Ett drama med humoristiska förtecken utspelas framför vara ögon. Vår i smått korporativistisk anda bildade dubbelförening ”Kvarteret Tumstocken” bestående av en gårdsförening och en lokal hyresgästförening bidrar till underhållningen genom att man nu från initierat håll informerats om att det inte var riktigt korrekt det som stod i samtliga trapphus om föreningens så kallade tillförordnade/tillfälliga ordföranden.

Frågan var, får jag veta, trots  att informationen hamnade på anslagstavlorna, fortfarande  under diskussion i styrelsen. Något beslut hade uppenbarligen inte tagits i frågan. Men, från samma initierade  håll framhålls, kanske som förmildrande omständighet,  att informationen om den nya ordföranden i den påstått nya föreningen endast hade suttit på anslagstavlorna en kort tid. Men, men, anslaget är ju inte  borttaget i samtliga trapphus. Kanske betraktas det inte som nödvändigt för att uppfylla tanken bakom resonemanget.

Man frågar sig – Vad är  då kort och vad är långt? Föreningen använde sju veckor på sig för att prestera den felaktiga informationen. Hur lång tid tar det att få upp aktuell och korrekt information i trapphusen  undrar man. Kanske är det inte så viktigt fast  man tidigare  flertalet gånger polemiserat för att ”alla har inte datorer”. Att alla skulle få vara med är måhända inte  heller längre  så viktigt.

Frågan är nu vem som egentligen är ordförande. Är det den person som blev så sjuk så hon var tvungen att lämna sin tidigare styrelsepost i LH Tumstocken för att bli ordförande i Gårdsföreningen för att sen bli ordförande i den lokala hyresgästföreningen för att sen bli för orolig för att vara ordförande i den lokala hyresgästföreningen varvid den personen som bildade Gårdsföreningen  då hon inte fick till det att arbetsgruppen för LH’s bildande i Tumstocken skulle gå in i det fristående Nätverket Rädda Tumstocken och sen därför blev   sekreterare i denna gårdsförening, men lämnade sin sekreterarpost pga tidsbrist och som sen ändå blev tillfällig/tillförordnad ordförande i lokala hyresgästföreningen för att sen möjligtvis lämna plats för den person som ursprungligen blev för sjuk för att kunna delta i LH Tumstockens styrelse som ledamot – Håhåjaja, mycket turer  i en demokrati!

Det är svårt att inte dra på smilbanden, men låt oss för tillfället dra en barmhärtighetens slöja över detta spektakel samtidigt som vi rekommenderar lite bänkpress mot det värsta fladdret. Dock inte på ljugarbänken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *