Varde mörker!

Ibland undrar man om det går att tro sina ögon, eller öron. Eller om man kanske missuppfattat situationen fullständigt. Det verkar som om lamporna lyser mitt på dagen.
På den dagliga promenaden till affären blir jag och en granne varse att lyktorna i den södra delen av kvarteret lyser med full intensitet. Fast enligt Svenska Bostäder har de här lamporna åtgärdats, efter att ha brunnit en längre tid, den 15 februari 2019. Idag är det den 22 februari.

Men med tanke på vad Arthur Koestler skrev redan 1940 stämmer kanske allt ändå. I romanen ”Natt klockan tolv på dagen” som i mycket liknar Orwells ”1984” handlar det om s.k. nyspråk. I vår tid kallas det postmodernistisk relativism.
Det har gått en vecka och med lite relativism så handlar det om samma datum – eller hur? Och lamporna lyser.

Skulle man för ett litet ögonblick tvivla på den kunskap och erfarenhet umgänget med litteratur och grannar kan ge så går det faktiskt att ta ett foto. Då ser man precis hur det såg ut och tidpunkten för fotot anges i datorn när man låter muspilen gå över originalbilden.

Bild på lysande lampa den 22 februari kl 10.53

Bild på släckt lampa den 22 februari kl 10.54

Fast, vid närmare eftertanke, det är nog bara någon som dribblat bort sig lite i almanackan eller i matematiken. Som jag tidigare sagt – bor man i hyresrätt är det bara att lyfta telefonluren och göra en felanmälan så fixar han som har hand om’et biffen.

För vår hyresvärd, Svenska Bostäder arbetar sedan många år för att miljöanpassa våra bostäder. Hyresvärden är medveten om att uppvärmning drar mycket energi. Kanske är det även så att när dryga 30 procent av våra portlampor lyser dygnet runt så kostar det några kronor. Den som spar han har!
Så det här fixar nog hyresvärden. Eller som Bengt Göransson sa ”Varde mörker”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar