Hals- und Beinbruch

Så kunde man läsa på Internet att det klagas och gnälls på snöröjningen och att ingen har ett mer otacksamt arbete än just snöröjaren. Ja, och än mer otacksamt blir det för de pensionerade arbetare som riskerar att halka på isiga gator och vägar som inte plogats eller sandats.

I Tumstocken måste de äldre grannarna med permobiler, kryckor och rullatorer ge sig ut på Stockholms stads fullständigt livsfarliga ishalka mellan kvarteren Tumstocken och Pinnpojken när de lämnar kvarteret för att handla mat. På Blekingegatan och Ringvägen är det inte stort bättre. När det är som värst i staden lär omkring 200 stockholmare per dag söka sig till sjukvården för att få hjälp efter att ha ramlat.

Nåväl, vi hade under förra lördagen varit ute och tack vare våra broddar från Apoteket klarat oss från att halka.

Brroddar

Väl hemma och avslappnade lyckades en av oss ändå halka i badrummet. Det var ett ordentligt fall som rev med sig avloppsröret under handfatet.
På måndagsmorgonen tog vi därför kontakt med Svenska bostäder. Vänligt bemötande som alltid , men tyvärr var det mycket just då så vi skulle få vänta till onsdagen innan bovärden kunde hjälpa oss.
Efter att telefonluren lagts på dröjer det inte många minuter innan det ringer. Det är vår bovärd som efter att ha hört om det inträffade undrar om han kan komma över och hjälpa oss under förmiddagen. Fantastiskt – här kommer Svenska bostäders bovärd och fixar rör och vattenlås några timmar efter att vi gjort felanmälan. Heders till Svenska bostäder och dess bovärd som dessutom är en mycket trevlig och social person.

Detta får mig att tänka på att det är tio år sedan 119 personer i kvarteret röstade för en ombildning av kvarteret till bostadsrätt. Nu klarade de inte av sin ombildning utan vi hyresgäster har fortfarande kvar en hyresvärd med en väl fungerande verksamhet där alla hyresgäster är lika mycket värda.

Hur hade det blivit med en bostadsrättsförening? Det sätt som den så kallade lokala hyresgästföreningen sköts ger en vink om hur det hade kunnat bli. Tänk – en förening som aldrig tycks ha några medlemsmöten men har en styrelse med  ombildningsivrare.
Enligt ett avtal mellan Hyresgästförening och Svenska bostäder har en lokal hyresgästförening rätt till en verksamhetslokal. Så, vi var några engagerade själar som i samarbete med Hyresgästföreningen Region Stockholm lyckades ordna en ny fräsch verksamhetslokal. Frågan är då i vilken utsträckning den lokalen används av den lokala hyresgästföreningen. Svaret blir att lokalen står tom ca 360 dagar per år därför att denna ”förening” knappast har någon verksamhet som ansluter till det som Riksorganisationen Hyresgästföreningen sysslar med.

Det kom nu ett ”nyhetsbrev” från den lokala hyresgästföreningen där man inledningsvis lyckas med att förmedla ”nyheten” om tillståndet i staden.

”Hej alla grannar!
Nu har vintern kommit med full kraft och snövallarna börjar torna upp sig längs gator och gångvägar. Härligt tycker en del, jobbigt tycker andra!”

Ser man på statistiken för Stockholm mellan januari och mars 2018 så var det 4118 personer som kom in för vård för att de halkat och och skadat sig. De hade krosskador av olika slag på knä, armbågar, höfter och skador på över- och underarmar. Vilka tycker att detta är härligt?

Den lokala hyresgästföreningen avslutar sedan sitt ”nyhetsbrev” på följande vis:
”En trevlig fortsättning på vintern önskar vi i styrelsen!”
Man undrar om denna styrelse kommer att arbeta med de problem som beror på dålig snöröjning utanför kvarteret eller om de tänker sig att som nämns i ”nyhetsbrevet” prioritera trevliga bomöten med glögg och mingel.

.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar