Snabba ryck

 

Jag gjorde en snabb avstickare till stan från landstället i Stockholms skärgård. När jag närmade mig vår lägenhet såg jag en lirare med kepsen nedtryckt över ögonen spana mot vårt köksfönster. När han såg mig försvann han snabbt därifrån.

Sov över i lägenheten i kvarteret Tumstocken och när jag steg upp blev jag varse den gamla vanliga reklamtidningen ”Södermalmsnytt” sticka upp ur brevlådan. Helt synlig för vilken kepsprydd skummis som helst.

Klart man blev irriterad. Skrev då följande rader till den här reklamtidningen.

”Gratistidningar skall stoppas ner ordentligt i brevlådorna
På förekommen anledning!
Och kanske egentligen inte en nyhet men ändå värt att påminna om. Risken för inbrott i lägenheter är större under sommaren då folk är bortresta under helger och semester. Ett sätt att undvika inbrott är att post, däribland gratis reklamtidningar, stoppas ned ordentligt i brevlådorna.”

När jag sen öppnade dörren mot trapphuset såg jag att grannen också hade ”Södermalmsnytt” uppstickande ur brevlådan (bilden ovan). Fin signal om den inte plockas bort i tid. Men grannen kanske är på semester. Fritt fram för buset på grund av ”Södermalmsnytt.”

Trots en vädjan att slippa otyget sitter det ändå där i brevlådan snabbt ditpetad av en reklamutdelare som sen listigt dragit iväg.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *