Orden …

I januari refererade jag till den tyske filosofen  Friedrich Nietzsche  och hans påstående  att språket är bedrägligt. Säkert kan man utsträcka hans påstående med att till och med våra tankar är bedrägliga.  Ibland  är det säkert så. I vilken mån blir  då staden lummig av att förtätas blir då frågan man ställer sig inför stadens påståenden nedan på bilden.

I fonden till höger ser vi kvarteret Tumstocken gassande sig i aprilsolens sken. I förgrunden kvarteret Linjalen med en upplysande text att det är 100 meter till  välplanerade lägenheter i lummigt och barnvänligt område. Med inflyttning under innevarande och nästa år.


Så här som på bilden nedan såg det ut i början av maj för  nio eller tio år sedan. En liten glänta med en fotbollplan för  smågrabbarna – ett komplement till den stora idrottsplatsen borta vid Zinkens damm.

Fredagen den 20 april 2018 kan vi se på bilden hur en förtätning av staden ger upphov till det som kommunen kallar lummigt och barnvänligt.  Enligt min uppfattning verkar det som våra beslutsfattare inte riktigt är närvarande där det gäller. Förmodligen bor de någon annanstans med en annan typ av lummighet och arkitektur.

Det här är bostadspolitik fattat över människors huvuden som trots Hyresgästföreningens engagemang får finna sig att deras boendemiljöer omgestaltas på detta sätt. Så här säger Hyresgästföreningen – ”Ett hem är ett grundläggande behov för oss alla. Det är dessutom en mänsklig rättighet, en rättighet som faktiskt slås fast i vår grundlag! Hur kommer det sig då att så många i vårt land saknar just detta, ett hem? Ta parti för människan!”

Just de sista orden ser jag som en implikation att man centralt i organisationen både tänker  på bostadspolitik och boendemiljö.

Vad tänker styrelseledamöterna i lokala hyresgästföreningen Tumstocken  enligt sitt senaste nyhetsbrev till de boende i kvarteret.  Jo – på Bajen (Hammarby IF) och att gå ut med hunden. Man undrar om styrelseledamöterna överhuvudtaget är medlemmar i Hyresgästföreningen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *