Insnöat

Tumstocken ligger insnöad på västra Södermalm. Väderleksrapporten, om man nu skall lita på den, säger att det kommer att snöa några dagar framöver. Vi får se, men troligt är att tillräcklig snöröjning kommer att utebli, snön trampas till, smälta och sedan frysa. Det blir livsfarligt halt igen.

Någon gammal pensionär kommer att ramla, halka, bryta revben och annat. Inte bara kommer, utan det har redan skett. Om inte i kvarteret så i anslutning därtill på Blekingegatan – stadens ansvar.
Det kallas upphandling av tjänster och då kan man lita på att det ordinerade läkemedlet blir av den mindre kostbara typen Alvedon.
Men i allt eländet blir man varse att halkandet lockar fram medmänniskan hos eventuella vittnen till raset. Man får hjälp och omtänksamma ord till tröst. Kanske ett leende från någon som tycker att man är en tafatt men gullig liten gubbe. Det värmer även om det värker.
Värmer gör däremot inte åsynen av en nattligt vandrande granne med hund som i skydd av mörkret dekorerar barnens lekplats med små bruna och kladdiga klimpar som de allra yngsta under dagen sedan smörjer in sig med.
Våra fyrbenta vänner,  katterna, gör detsamma i barnens sandlådor. De slår vakt om sin frihet samtidigt som de oskyldiga stackarna naturligtvis inte kan  läsa skylten vid gårdens entré. Rastning av hundar och katter förbjuden!

Kanske inte så mycket att våndas över. Det är ju trevliga djur och det finns ju badkar och badskum. Särskilt omtyckt är ”Alfons bubbliga badskum” som utöver sin rengörande förmåga dessutom smakar riktigt gott.

Alfons bubbliga Badskum

Alfons bubbliga Badskum

 

Ibland snöar det cigarettfimpar från ovan. Inte så kul, men ändå något att vara tacksam för om man är piprökande fattigpensionär.

Annars håller man sig faktiskt i trim genom att kasta sig efter cigarettfimpar som småungarna annars med förtjusning stoppar i munnen om man inte hinner före. Det är det här som är den perfekta kryddan när man kommer hem från jobbet, hämtat ungarna från dagis, har handlat och står och lagar mat. Fast man blir nog lite trött.

Trött får man inte bli för då orkar man inte engagera sig i den Lokala Hyresgästföreningen. Och när det händer tappar styrelsen i den lokala styrelsen lusten  att engagera sig och blir sittandes med händerna i knät och gnäller att de inte kan engagera sig om de boende inte gör det.
Inte utan att man kommer att tänka på teaterdirektören i Grönköping som efter att ha gjort fiasko läxar upp publiken med orden ”Gör bättre själv, djävlar”. Allt enligt tecknaren Oskar Andersson, Signaturen OA.

Gör bättre själv, djävlar

Gör bättre själv, djävlar

Men kanske vårades det för någon eldsjäl som hörsammade kallelsen uppifrån. Lokala Hyresgästföreningen hade ju årsmöte den 21 februari och vi avvaktar med spänning besked om vad som där tilldrog sig. Kanske har de tisslande och tasslande personerna av kvinnokön funnit det för gott att lämna scenen för någon som ser förtroendeuppdrag på ett lite mer seriöst sätt.

En rekryterare från Hyresgästföreningen kom förbi. Tyvärr hade jag inte tid just då eftersom jag stod  och gjorde kroppkakor. Men det hade varit intressant att få veta vad han kände till om den Lokala föreningen i kvarteret. Jag har hans kort så jag får väl ringa höra vad han rekryterar till.

Ja, sen apropå halka – i Israel har man uppfunnit ett bälte som när bäraren halkar utlyser en Airbag.
.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *