God Helg!

Det lackar mot jul och det verkar som man kan se framåt med en viss optimism mot nästa år.

Hyreshöjningarna i allmännyttan ser ut att bli de lägsta sedan 2006 och det verkar ju rimligt med tanke på de vinster allmännyttan gör på sina hyresgäster. Jag förmodar att det är den vinsten som betalar för stadens svindlande fastighetsaffärer.

Det har ju framkommit när det gäller ombildningar till bostadsrätt att det skulle kunna röra sig om förmögenhetsöverföringar på 50 miljarder under 20 år. Dessa miljarder har tagits från kommunen och det är 8% av Stockholms invånare som berikat sig på de övrigas bekostnad på detta sätt. 50 miljarder motsvarar närmare två års skatteintäkter för staden. Siffran kan naturligtvis diskuteras, men varför inte om man förespråkar marknadsekonomi, sälja stadens lägenheter till marknadspris?!

Nåväl, nu repareras det i alla fall för fullt i kvarteret Det fixas på gården och det målas i trapphus och kulvertar. Det är alltså vi hyresgäster som betalat och fortsätter att betala för detta. Men, det blir i alla fall snyggt och fint. Så här ser det nu ut i ett av våra trapphus.

Trapphusdekoration

Om nu staden slösat så är vår lokala hyresgästförening betydligt mer sparsam. I alla fall i vissa avseenden. För så särskilt mycket har man inte hört av dem under året. Men nu ser det ut som som man kanske kan tänka sig att ändra på den saken. Styrelsen har lättat lite på rollen som vicevärd och informatör till Svenska Bostäder och framhäver sig själva lite mer. Det är ju bra att styrelsen anser att de är glada och tappra. Kanske lite glömska också beträffande det faktum att det fortfarande sitter en mobbare kvar i styrelsen. Kanske tycker den tanten att mobbande, skvaller och intriger är tappert och skänker glädje. Oavsett personens uppfattning om sig själv börjar det bli dags att upplysa henne om att hon nog bör sälla sig till sina skvallerkompisar utanför föreningsstyrelsen.
Annars blir styrelsens resonemang om att tillsammans är vi starka fullständigt meningslöst. Sammanhållning, samarbete och gemenskap hör inte ihop med de intriger tanten tillsammans med övriga tanter bedrivit här på gården.
Nu skall man väl inte helt måla fan på väggen för i dagarna, efter styrelsens nyhetsbrev satt en handskriven lapp i trapphusfönstren. En inbjudan till gemenskap under Julafton. Bra initiativ – mer sånt under det kommande året!

JulgemenskapStarta gärna under Nyårshelgen med en stående veckoinbjudan till de som känner lust och behov av trevligt umgänge. Vill man skapa Goodwill, vilket Hyresgästföreningen verkligen behöver här i kvarteret Tumstocken är man tvungen att satsa mer på gemenskapsfrämjande aktiviteter.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *