Någon har tänt ett ljus i mörkret

Det har förflutit en tid sedan senaste bloggen i september. Jag har följt den fortsatta upprustningen av vår gård och snackat lite med gubbarna som under de senaste veckorna byggt de nya planteringslådorna av plåt i norra delen av gården. Det är inget lätt arbete då det visat sig att plåtarna slagit sig då de under galvaniseringen hettas upp till 300 °C.

Planteringslåda
När lådorna monteras innebär det alltså ett omfattande riktningsarbete. Lådorna måste ju vara raka innan de fylls på med jord.
En av grabbarna som jobbar gör det på kvällarna och svetslågan lyser upp hela köket. Jag frågar om det är kallt och sen snackar vi lite över en kopp kaffe. Han är i stan för att arbeta. Precis som tidigare handlar det om att han som övriga rivare, anläggnings- och byggnadsarbetare rest långt för att få sin försörjning. Jag får veta lite om hans familj. Han har småbarn och vi tittar tillsammans på bilder. Man känner igen sig från tiden då ungarna var små och ser framför sig hur barnbarnen skall kunna leka på den nya fina gården där gubbarna från Skanska i dagarna också monterat tre stycken pergolor.

Pergolabygge

Jag har i tidigare blogginlägg givit min syn på den Lokala Hyresgästföreningen Tumstocken, Gårdsföreningen , Gårdsgruppen och vad de nu kallar sig. Det får vara för denna gången.

För nu är det något nytt på gång.

Adventsfika
Här spirar plötsligt ett ljus inför den stundande mörka tiden kring Lucia. Några eldsjälar bland grannarna har tagit initiativ till ett adventsmingel som andas generositet och känsla för gemenskap. I trapphusen sitter en enkel affisch klippt och klistrad med det viktiga budskapet att du är inkluderad oavsett vem du än är. Här får du vara med. All heder åt de grannar som ligger bakom denna sammankomst!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *