Sjukt och friskt

Jag hade en del på  agendan som jag tänkt mig  här på bloggen innan jag kom in på en skildring av den sociala strukturen i kvarteret. Jag hade, för att inga missförstånd med anledning av föregående blogginlägg skulle uppstå, tänkt avhandla legitimiteten i  folkligt alkoholrelaterade skämt med hänvisning till de andliga totaltillstånd som den danske filosofen  Harald Höffding talar om sin bok ”Den stora humorn”. Jag  hade tänkt mig sedvanliga historiska, nostalgiska tillbakablickar på vårt grannskap. Med  tanke på att kvarteret Tumstocken  s.a.s.  även ligger på Grindsgatan  hade jag  tänkt skriva lite om det idag.
Men, men, det får bli senare.

För just nu utspelar sig återigen ett fantasteri framför våra ögon som antingen får en att gapskratta eller att sätta kaffet i vrångstrupen. Det gäller föreningsverksamheten här i Tumstocken.
För si, det är så, att  enligt uppgift skulle vi ha fått en ny Lokal Hyresgästförening, vid namn Kvarteret Tumstocken, i kvarteret.
Jag säger som min gamle matematikelärare Wigforss – Sällan, sa Gustava om kyssen som hon aldrig fick… .

Rätt skall vara rätt!  Den lokala hyresgästföreningen, LH Tumstocken, bildades den 25 februari år 2010 under namnet LH Tumstocken och fick den 27 januari 2011 en ny styrelse. Ny styrelse alltså – inte ny förening.
Tyvärr har den nya styrelsen  under den tid som förflutit sedan föreningens årsmöte, i så hög grad  drabbats av sjukdom  att det verkar som om hela havet stormar när det gäller frågan om vem som egentligen är ordförande. Den valda ordföranden blir nämligen på ett tidigt stadium så sjuk att en ”tillförordnad ordförande” måste utses.
Den tillförordnade ordföranden presenterar sig som ordförande i sagda förening. Tvivelaktigt med tanke på Hyresgästföreningens stadgar. Vart den valda ordföranden tog vägen är ovisst.
Men vänta nu. Det ordnar sig kanske  – den tillförordnade ordföranden  N.N.  presenteras istället som ordförande (tillfällig ordf pga av sjukdom) och ”Comeback” gör den som valdes till ordförande på årsmötet. Nu som vise ordförande. Men  vänta lite till, var det inte den personen som  tidigare blev sjuk och därför  lämnade föreningens styrelse för att sen  bli ordförande i  en annan förening, den s.k. Gårdsföreningen Tumstocken? Jo – men visst! Tänk vad sjukdom kan ställa till med!

Sjukdom är inte rolig för någon – för till yttermera visso byter styrelsen till den nya lokala hyresgästföreningen, som alltså inte alls är ny, namn till ”Kvarteret Tumstocken”.

Men det kommer mer – sedan urnordiskans tid har de flesta människor lyckats klara ut vad ordet ”ny” eller ”nytt” betyder. I maj 2009 startar  sålunda  arbetet med att starta  LH Tumstocken på nytt. För detta ändamål bildas en arbetsgrupp. Under det arbetsgruppen arbetar med detta tar ovan nämnda tillförordnade, tillfälliga ordförande tillfället i akt och sammankallar till den 17 juni 2009 en icke existerande lokal hyresgästförening. Denna icke existerande förening väljer som medlem till valberedningen ovan nämnda tillfälliga ordförande. Som väl alla vet arbetar en valberedning med att bl.a föreslå personer till förtroendeposter. Valberedningar utses på årsmöten hållna av existerande föreningar, organisationer. Här snackar vi om förtroende i kvadrat. Nån jävla ordning får det väl vara !

Lugn – det fortsätter…

Jag, innehavare av denna domän (http://www.kvarterettumstocken.se/), populärt kallad ”Kvarteret Tumstocken” sedan 2009, gratulerar  den nya styrelsen till fyndigheten när det gäller  ”den nya föreningens” namnval  som  med  fantasi och kreativitet blir  ”Kvarteret Tumstockenoch framför allt till att medlemmarna i Hyresgästföreningen inbjudits till att vara delaktiga i denna innovation. Nähä – fick dom inte vara med? Jag trodde att alla skulle få vara med. Det skulle ju  enligt den nya föreningens deklarationer råda öppenhet, skapas trivsel och gemenskap. Som Shakespeare sa – Upp flyga orden tanken stilla står, Ord utan tanke himlen aldrig når.

Det är så spännande, det här, att jag tror att jag måste ha en lugnande drink! Ja, av någon anledning faller valet på Blåbär.

Innan jag fortsätter funderar jag på om inte ett bra namn för föreningen, eller åtminstone styrelsen, istället hade varit  något i stil med ”Söders Abderiter” eller ”Tumstocken 0.7%” eller ”vad bidde det då?” … ”. Kommentera gärna med egna förslag !

Fatta mig rätt nu – Jag gillar Hyresgästföreningen. Det är definitivt en bra förening med medarbetare, anställda, förtroendevalda, som gör ett fantastiskt jobb.  Men, det gäller för de förtroendevalda ute  i de här trakterna att fatta skillnaden mellan det privata och det faktum att man representerar. Det är den etiken som skall följas även i detta kvarter – d.v.s Hyresgästföreningens etiska regler skall läsas och sedan följas.

Detta om detta. Jag stryker som sagt det jag ursprungligen avsåg skulle vara dagens pensum och ger mig ut liten vandring i det närliggande  grannskapet.
I hörnan Grindsgatan och Blekingegatan  ligger Larrys Corner. Ett trevligt ställe som definitivt förtjänar ett besök.

Om Larrys Corner har det sagts att ”Larrys Corner ligger på Grindsgatan 35 och det är tur det, annars hade denna del av Söder i Stockholm varit helt död … Så tack gode Gud för Larrys Corner som har sköna skivor, t-shirts, filmer och böcker som är utan för de gängse ramarna. Besök honom reellt, helst, bara då kan du få stans bästa kaffe …”.
Instämmer – jag har varit där och kaffet var verkligen gott. Larry var generös och trevlig.

Lite längre upp på Blekingegatan, nämligen i nr. 20 ligger ”Downeys Blomster och Jazz”. Hon var inte där, så det får bli besök en annan gång. Jag gillar blommar och jazz och hantverk.

Promenaden avslutas i Ringens centrum med inköp av ingredienser till en behövligt värmande och stärkande Indisk currygryta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar